Digitaal werken

Deel je bestanden veilig

In dit artikel tippen we een betrouwbare webdienst die je kan helpen veilig bestanden te delen.

In dit artikel:

Een dienst om mee te delen

Niet alle diensten waarmee je grote bestanden kunt delen, zijn privacyvriendelijk. Een privacyvriendelijke dienst is Tresorit Send. Het is makkelijk in gebruik en snel. Bij Tresorit Send kun je bestanden opslaan in de cloud als back-up of om ze met anderen te delen. Je kunt ook direct bestanden versturen. Tresorit Send voldoet aan Nederlandse privacywetgeving, is zeer goed beveiligd en werkt in veel verschillende browsers.

Aan de slag met Tresorit Send

Stap 1

Open Tresorit Send en voeg een bestand toe

Ga naar send.tresorit.com. Klik op de ronde knop met het plusje om een bestand toe te voegen dat je wilt versturen.

Stap 2

Vul je e-mailadres in en kies voor extra opties

Vul het e-mailadres in waarmee je jouw bestand wilt volgen. Je kunt ervoor kiezen om jouw bestand(en) te beveiligen met een wachtwoord en om een bevestiging te krijgen wanneer de ontvanger het pakketje heeft bekeken. Voor andere opties, zoals instellen dat je bestand maar één keer gedownload kan worden, heb je een Tresorit account nodig.

Klik op “Add more files” onder jouw toegevoegde bestand om nog meer bestanden toe te voegen. Wanneer je klaar bent klik je op de grote blauwe knop met “Create Secure Link”.

Stap 3

Deel jouw link

Zodra je bestanden klaar zijn om te delen, verschijnt een link. Klik op de grote blauwe knop met “Copy Link” om de link te kopiëren. De link kun je delen hoe je wilt, bijvoorbeeld per e-mail.

Conclusie

Wil je veel en/of grote bestanden versturen? Kies dan voor Tresorit Send. Het is makkelijk in gebruik, snel en zeer privacyvriendelijk. Bij Tresorit kun je ook een (betaalde) account aanmaken om bestanden veilig in de cloud op te slaan.

Wil je iets te vergelijken hebben? Check dan pCloud. pCloud is ook zeer goed beveiligd en privacyvriendelijk. Met een gratis account kun je tot 10GB aan bestanden bij pCloud opslaan.

Credits

Geschreven op

16-10-2020

Laatst bewerkt op

09-11-2020

Heeft dit je geholpen?

We horen graag wat jij van dit artikel vond.
Laat hiernaast weten of je iets aan deze tip hebt gehad.

Wat jammer! Was iets onduidelijk of incompleet, dan horen we het graag! Laat hiernaast je reactie achter en wij zorgen dat we er iets mee doen. Bedankt! Let op: dit is anoniem en we kunnen jou dus niet persoonlijk antwoord geven.