Over

Deze website is een initiatief van digitale rechtenorganisatie Bits of Freedom. Wij komen op voor jouw internetvrijheid en online privacy.

 

 

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom is dé beweging die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. We richten ons op twee voor die vrijheid essentiële grondrechten: communicatievrijheid en privacy. Die rechten zijn in de offline wereld in de loop van eeuwen opgebouwd en versterkt, omdat ze ontzettend belangrijk zijn voor je individuele vrijheid, voor een open en rechtvaardige samenleving en een gezonde democratie.

Met de komst van het internet en andere technologieën hebben we prachtige, nieuwe mogelijkheden gekregen. Tegelijkertijd geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook verregaande controlemogelijkheden. Bits of Freedom is de waakhond die ervoor zorgt dat we onze grondrechten in de digitale wereld niet verliezen.

We zetten ons in voor beter beleid bij overheden, instellingen en bedrijven. De ene keer adviseren we, de andere keer voeren we actie. We werken met verstand van zaken, vanuit een heldere visie en met hulp van een betrokken achterban. Ook bieden we mensen praktische handvatten bij het beschermen van hun eigen online privacy en vrijheid. Deze toolbox is daar een voorbeeld van.

Naar de website van Bits of Freedom

 

 

Meehelpen?

Dat kan op de volgende manieren:

 • Sluit je net als honderden anderen aan bij ons als vrijwilliger. Deze toolbox is met behulp van tientallen vrijwilligers opgezet. Jij kan ons helpen met het onderhoud van deze Toolbox, bij evenementen of met onderzoek.
  Meld je hier aan.
 • Word donateur. We zijn onafhankelijk en blijven dat ook. Dat betekent dat we projecten zoals deze Toolbox alleen kunnen opzetten dankzij de steun van duizenden individuele donateurs.
  Doneer hier.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Om de week versturen we een update over ons werk.
  Schrijf je hier in.
 • Koop onze merchandise. Met jouw aankoop support je ons werk, maak je offline reclame én ben je de trotse bezitter van bijvoorbeeld een vette webcamcover, mooie patches of een muismat.
  Ga naar onze shop.

Naar de website van Bits of Freedom

 

Toolkits

13/10/2020

Toolkit tegen hackers

Daniël Verlaan is techjournalist voor RTL Nieuws. Zijn boek "Ik weet je wachtwoord" kwam in 2020...

Lees meer

13/10/2020

Toolkit voor journalisten

Hadjar Benmiloud is journalist en werkte onder andere voor NRC, Oneworld, De Volkskrant, Radio 1,...

Lees meer

13/10/2020

Toolkit tegen online intimidatie

Milou Deelen is feminist, journalist en spreekt zich op haar eigen sociale media vaak uit over...

Lees meer

Zij maken het allemaal waar:

De kernredactie is in handen van: Alice, Anja, Dick, Duncan, Frens, Jasper, Maureen, Odin, Remco, Renushka en Wessel

De volledige redactie van deze toolkit bestond uit: Alice, Anja, Bibi-Ann, Brian, Celeste, Dick, Duncan, Erik, Esma, Eva, Frens, Glenn, Harld, Idsard, Jasper, Leon, Liselotte, Maureen, Max, Mohammed, Najiba, Niels, Odin, Remco, Renushka, Robin, Ruben, Silvia, Suzan, Suzanne, Wessel.

De eindredactie was in handen van  Nouska du Saar. Nouska is een ervaren tekst- en onderzoeksredacteur en coördinator van projecten op het gebied van journalistiek en digitale veiligheid, zoals platform Publeaks.nl voor klokkenluiders en journalisten.

Het design is gemaakt door Multitude en de website is gebouwd door Instance.

We kregen financiële steun voor dit project van het SIDN Fonds waarvoor we hen dankbaar zijn.