Privézaken regelen

Zo zie je of een Tikkie-betaalverzoek veilig is

Een betaalverzoek via de app Tikkie is snel en eenvoudig. En veilig. Maar pas wel op voor nep-betaalverzoeken en leer ze herkennen.

Met de app Tikkie kunnen gebruikers gemakkelijk geld (terug) van anderen vragen. Door in de app een betaalverzoek aan te maken en deze link via bijvoorbeeld WhatsApp of Signal te delen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. ‘Stuur maar even een Tikkie’, zeggen mensen dan.

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.

Een echt Tikkie herkennen

Helaas is Tikkie ook ontdekt door oplichters. Het is dus opletten geblazen. Gelukkig is het gemakkelijk om een echt betaalverzoek te herkennen. Tikkie gebruikt namelijk altijd een link die er zo uitziet:

https://tikkie.me/pay/

Oplichters maken zelf de website van Tikkie na en hosten die op een URL die op de echte URL lijkt. Je ziet dan bijvoorbeeld tikkie.nl in plaats van tikkie.me. Let dus altijd goed op of de URL wel klopt en wie je de Tikkie stuurt.

Conclusie

Het belangrijkste dat je kunt doen om te checken of een Tikkieverzoek wel veilig is, is om de URL te controleren.

Credits

Geschreven op

16-10-2020

Laatst bewerkt op

09-11-2020

Heeft dit je geholpen?

We horen graag wat jij van dit artikel vond.
Laat hiernaast weten of je iets aan deze tip hebt gehad.

 

 

Wat jammer! Was iets onduidelijk of incompleet, dan horen we het graag! Laat hiernaast je reactie achter en wij zorgen dat we er iets mee doen. Bedankt! Let op: dit is anoniem en kunnen jou dus niet persoonlijk antwoord geven.