Internetten

Check de privacy van jouw videos op YouTube

Als je zelf video’s op YouTube plaatst, kun je die ongemerkt delen met veel andere mensen. Wij leggen uit hoe je dit kan voorkomen.

In dit artikel:

YouTube is een van de populairste videoplatforms waar iedereen video’s kan delen en bekijken. Wanneer je zelf video’s upload naar YouTube kun je die tonen aan een groter publiek dan eigenlijk je bedoeling was. Zo wilde je jouw feestje misschien niet tonen aan de hele wereld of wil je bij nader inzien de filmpjes van je kinderen toch privé houden. Hoe je de zichtbaarheid van je video’s op YouTube afschermt, leggen wij hier uit.

Scherm de zichtbaarheid van je video's af

Niemand kan jouw privévideo’s bekijken, tenzij je de link naar die video’s zelf deelt met anderen. Privévideo’s worden niet getoond in zoekopdrachten of op je kanaal. Ook kunnen ze niet worden gedeeld door anderen en kan niemand er op reageren.

Naast video’s privé houden, kun je je video’s ook verbergen. Deze video’s worden ook niet getoond in zoekopdrachten of op je kanaal, maar anderen kunnen er wel op reageren. Ook je verborgen video’s kan je delen met een deellinkje.

Stap 1

Ik gebruik:

Tik in de YouTube app op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek van het startscherm en selecteer ‘je kanaal’

Stap 2

Ik gebruik:

Zoek op deze pagina naar de kolom ‘Zichtbaarheid’. Beweeg je muis in die kolom voor de video waarvan je de privacy wilt controleren.

Nu kom je op een pagina met je uploads, afspeellijsten, leuk gevonden video’s, opgeslagen afspeellijsten en abonnementen. Klik op ‘Video’s’ om de door jou geüploade video’s te bekijken. Elk van je uploads heeft rechts van de naam drie verticale stippen. Tik daarop.

Stap 3

Ik gebruik:

Klik op het vervolgkeuzepijltje en kies ‘Privé’ of ‘Verborgen’.

Tik in het pop-upmenu op ‘Bewerken’. Hier kun je de titel, beschrijving, tags, locatie en privacy van je video bewerken.

Tik op ‘Privacy’.

Nu kun je ‘Openbaar’, ‘Niet-vermeld’ of ‘Privé’ selecteren.

Een verborgen video toch delen?

Wil je een privévideo of verborgen video toch delen? Beweeg dan je muis rechts van de beschrijving, klik je op het menu icoontje met drie verticale stippen links van de kolom ‘Zichtbaarheid’ en selecteer ‘Deelbare link maken’. Nu wordt de link naar je klembord gekopieerd en kun je die gebruiken om bijvoorbeeld via een e-mail te verzenden.

Wil je in de toekomst video’s uploaden, maar wil je niet dat die openbaar zijn? Kies dan ‘Privé’ of ‘Verborgen’ in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer je uploadt.

Credits

Geschreven op

15-10-2020

Laatst bewerkt op

09-11-2020

Heeft dit je geholpen?

we horen graag wat jij van dit artikel vond.
Laat hiernaast weten of je iets aan deze tip hebt gehad.

Wat jammer! Was iets onduidelijk of incompleet, dan horen we het graag! Laat hiernaast je reactie achter en wij zorgen dat we er iets mee doen. Bedankt! Let op: dit is anoniem en kunnen jou dus niet persoonlijk antwoord geven.